6 Ekim 2016 Perşembe

Anacığımın enfes döneri




Yarım kilo dana döş etini ilk buzlukta dondurup ince yaprak gibi doğruyoruz.
Çeyrek küçük soğan suyunu 1 yemek kaşığı yoğurt Tuz ve karabiber ve 1 çay bardağına yakın zeytinyağını koyup bütün yaprak etleri soteleyip karıştırıp buzdolabına  ağzı kapalı koyuyoruz.
yemekten hemen önce harlı ateşte teflon tencerede veya derin tavada birer avuç suyunu salmadan hızlı hızlı karıştırarak pişiriyoruz ve kapalı bir tencereye veya  kaba alıp servis ediyoruz.  hepsini pişirdikten sonra hızlıca tekrar ısıtabilirsiniz..

Sosu:
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 yemek kaşığı dolusu Salça.
Az tuz ile İyice kızmış bol tereyağına Salça konur kavrulur.üzerine yarım su bardağından biraz fazla su  eklenir ve kısık ateşte yağı yüzüne çıkıncaya kadar pişirilir ve ocaktan alırken bir küp şeker ve bir yemek kaşığı sirke ve biraz karabiber eklenir karıştırılır ve alınır. Sosu ilk doğranmış pide ye dökülür sonra dönerler konur ve üstüne tekrar sos koyulur ve afiyetle yenir.

Torun Büyük Adile
Tarif Kaynağı : Adile teyzenin kızı Rabiye sultan














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder